fredag 8 oktober 2010

kvällspromenad!

Tog en kvällspromenad nyss och minnena som nästan glömt bort kom tillbaka. Minnena som kom tog mig tillbaka till den tiden när jag var 6-7 år och tillbringade hela somrarna i stugan utanför Avesta. Det var en tradition vi hade, att ta en kvällspromenad.. Vi gick runt byn, allt var mörkt och jag och mina bröder hade varsin ficklampa. Mamma och Mormor var dom som oftast följde med oss, vi gick och kollade på stjärnorna, vi småpratade om allting och det är en av dom stunderna som jag saknar mest när jag var liten. Det var så bekymmersfritt i mörkret och även om det var läskigt så var det spännande.

Mitt mellan minnena kom jag tillbaka till nutid och började fundera på varför man inte tar kvällspromenad oftare, istället för att sitta och glo på den där dumburken till tv. Visst många gånger är man lat men om man bara skulle ta sig ut så är det så underbart :)

Förmiddagen idag tillbringade jag i skolan, 9.15 - 12.00, jag är stolt över mig själv som släpade mig till skolan trots den sprängande huvudvärken som jag hade och har haft hela dagen. När jag kom hem pillade jag i mig lite lunch och sedan somnade jag på soffan, i sisådär två timmar (!!). Skönt var det men när jag vaknade igen var huvudvärken fortfarande kvar. Jag kikade lite på tv, en massa repriser som jag har sett både en och två gånger. Sen kom älskling hem :)

Hjärtat var så duktig och lagade mat, mycket gott var det. Även jag var duktig under tiden, jag tog mig i kragen och letade fram fyra artiklar som jag ska använda mig av i min rapport till skolan. Vet inte om jag ska ha alla fyra men imorgon ska jag åka till skolan och skriva ut dom så det blir lättare att läsa så får vi se sedan vilka jag väljer.

Tänkte att jag skulle bjuda på ett recept på en jättelätt sås som vi åt idag, den är god både till kött och kyckling och som sagt hur ENKEL som helst att göra. Receptet kommer från Mattias faster Maud. Om du inte gillar vanliga ädelostsåser (som mig), prova den här. Du kommer inte att ångra dig för den smakar inte så mycket ädelost.

Crème Bonjour Blue Deluxe sås:
3 dl Vispgrädde
1 fpk Crème Bonjour Blue deluxe
1 st buljongtärning (kött)
ev. brun redning
Salt & Peppar

1. Värm upp grädden så den sjuder.
2. Lägg i Crème Bonjour osten, rör om tills den löst sig.
3. Lägg i buljongtärningen och koka upp, salta och peppra.
4. Är såsen för tunn, vispa ner lite redning.

Nu ska jag dricka en kopp thé och knåpa lite på min rapport (kanske) ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar